omgeving

Video en meer informatie over de omgeving van Villa Dio Petres.

De Vallei van Katharo

Het volledige achterland van Villa Dio Petres is verklaard tot Natura 2000 gebied. Dat is vergelijkbaar met de status van de Waddenzee. Je kunt daar genieten van een prachtig middel- tot hooggebergte met sneeuw tot in mei. De lammergier heeft hier zijn thuisbasis. Vooral de vallei van Katharo (een half uur rijden) is een bijzondere ervaring. Gasten van Villa Dio Petres gaan er graag heen! We vertellen er meer over in onderstaande video! 

Een geheime plek...

Kijk eens naar deze video. De plek is niet uit te leggen. Maar we brengen je er graag heen... 

Een geheime plek...

Kijk eens naar deze video. De plek is niet uit te leggen. Maar we brengen je er graag heen... 

Kroustas

Villa Dio Petres grenst aan het dorp Kroustas. Daar heeft de tijd stil gestaan. In Kroustas is een kleine supermarkt en er zijn een paar café's en goede restaurants. 

Villa Dio Petres Kroustas2

Neem de tijd en maak even deel uit van een totaal andere wereld! De inwoners zullen je belonen met een grote glimlach.

Kroustas 4

Kroustas2

Kroustas 5

Kroustas 2

Kroustas 3

Kritsa

Kritsa is een levendig charmant dorp, vol horeca, winkeltjes, vele kerken, kapellen en steegjes. Het ligt op 4 kilometer afstand van Villa Dio Petres.

kritsa bloemen

Panagia Kera

Kritsa heeft een grote cultuur-hitorische attractie: de Byzantijnse kapel Panagia Kera met unieke fresco's. Ze zijn zo bijzonder omdat ze voorbeelden zijn van de Kretenzische School. Een mix van het strenge Byzantijnse en het meer emotionele Latijnse in de schilderkunst, tijdens de overheersing van de Venetianen. Daar is ook El Greco uit voortgekomen! Hij was een Kretenzer. 

fresco 3