over ons

Wij zijn Hans Rutten (links) and Jacques Poot (rechts).

Jacques Poot

Jacques Poot (1953) is architect, gediplomeerd restaurantkok, vinoloog en gastronoom. Hij heeft een cateringbedrijf geleid waarbij ambachtelijkheid en persoonlijke aandacht voorop stonden. Sinds 2006 volgt Jacques opleidingen op het vlak van beeldende kunst, waaronder 'Kreatieve handvaardigheid' in Amsterdam.

Hans Rutten

Hans Rutten (1952) is opgeleid tot toeristisch manager aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Als televisie-producent heeft hij informatieve tv-series gemaakt over architectuur, cultuur-historie en toerisme voor de publieke omroep. Hans werkte tot voor kort als beeldadviseur voor het kabinet en de leden van het Koninklijk Huis.

linkedin logo

Academie op Kreta

Villa Dio Petres is ook de thuisbasis van de Academie op Kreta. Intereesse? Ga naar de website Academie op Kreta.

Waarom?

Ons leven ontrolde zich op een wijze die uitnodigde om te gaan nadenken over de drijfveren van de mens en de betekenis van de dingen om ons heen. In 2008 hebben wij besloten deze behoefte met anderen te delen en te stoppen met de dingen waar we in Nederland mee bezig waren. In 2012 hebben we een jaar proefgedraaid in een gehuurd zaaltje in Kritsa met een filosofie-cursus met Joep Dohmen. Dat was een prachtig avontuur en bevestigde ons in de wil verder te gaan. In 2013 konden we voor het eerst 'echt' draaien en cursusgasten ontvangen op Villa Dio Petres.

De kamers kwamen er in 2017 bij. Nu kunnen we het genot van deze unieke plek dus delen met nog veel meer mensen.